25 Mart 2012 Pazar

ss                                                 
                                                    PAZI  DOLMASI

Sevgili hanımlar ,bu kez sizlere gerek sarmasının kolaylığı; gerekse asma yaprağına oranla daha rahat hazmedilmesi nedeniyle evlerde en çok tercih edilmesi gereken “pazı dolmasından “sözedeceğim.Pazı ,ıspanağa benzeyen görüntüsü sebebiyle çoğu zaman ıspanak  ile birbirine karıştırılır.Ama hem daha temizlenebilir özelliktedir,hem de  sindirimi kolay, bol vitaminli, besleyici bir sebzedir.Ayrıca,içerisinde  A, C ve K vitaminleri ,E vitamini ile demir, magnezyum,  kalsiyum minerallerini bulundurması da dikkat çeker.
Dilerseniz hemen malzemerine geçelim.

MALZEMELER:
500 gr. sapları kesilmiş ve yıkanmış Pazı yaprağı
250 gr. kıyma
2 kaşık kırıklı pirinç
1 kaşık katı yağ
2 adet soğan
Yarım limon
1 su bardağı su
Yeterince maydanoz,
 tuz,karabiber
YAPILIŞI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder