PAZI DOLMASI
Sevgili hanımlar ,bu kez sizlere
gerek sarmasının kolaylığı; gerekse asma yaprağına oranla daha rahat
hazmedilmesi nedeniyle evlerde en çok tercih edilmesi gereken “pazı dolmasından
“sözedeceğim.Pazı ,ıspanağa benzeyen görüntüsü sebebiyle çoğu zaman
ıspanak ile birbirine karıştırılır.Ama
hem daha temizlenebilir özelliktedir,hem de sindirimi kolay, bol vitaminli, besleyici bir
sebzedir.Ayrıca,içerisinde A, C ve K
vitaminleri ,E vitamini ile demir, magnezyum,
kalsiyum minerallerini bulundurması da dikkat çeker.
Dilerseniz hemen malzemerine
geçelim.
MALZEMELER:
500 gr. sapları kesilmiş ve
yıkanmış Pazı yaprağı
250 gr. kıyma
2 kaşık kırıklı pirinç
1 kaşık katı yağ
2 adet soğan
Yarım limon
1 su bardağı su
Yeterince maydanoz,
tuz,karabiber
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder